Antioksüdandid

Miks on vaja antioksüdante? Meie eesmärk on olla terve ja meie rakud peavad saama maksimaalse kaitse, et seda tagada, aeglustada vananemist, tugevdada immuunsüsteemi ja võidelda allergiatega. Antioksüdandid võitlevad tõhusalt vähi ja teiste haiguste vastu.
Rakukahjustused on tihti tekitatud vabade radikaalide poolt, mis kutsuvad esile kiirelt toimuvaid ahelreaktsioone ja palju pahandust organismis. Vabad radikaalid on molekulid, mis on kaotanud ühe oma elektroni. Selliseid ahelreaktsioone kutsuvad esile raua- ja vaseioonid, plii, elavhõbe, kaadmium, vanaadium ja tina. Vabad radikaalid võivad olla pärit keskkonnast, saastest, praadimisel ja suitsutamisel tekkivatest ühenditest, põletikulistest protsessidest, päikesevalgusest.
Vabad radikaalid tekivad ka rakkude enda ainevahetuse tagajärjel. Vaba radikaal otsib endale uut elektroni ning võtab selle keha molekulidelt. See tähendab oksüdatsiooni. Antioksüdantne kaitse on väga oluline DNA kahjustuste ja haiguste ennetamisel. Antioksüdandid annavad vabadele radikaalidele oma elektrone, „rahustades“ need sel viisil maha.

Kirjuta meile...

*