Osalejate arvamused

*Teemad olid asjalikud. Toimunud on suured muutused tervislikkuse poolel. Tarbin erinevaid idusid, joon keefiri asemel petti, söön täisterapastat, rafineeritud suhkru asemel kasutan kookoseõie suhkrut või agaavi siirupit. Nimekiri on väga pikk.  Sain jõudu ja tarkust edaspidiseks.  Triin Pärnpuu

*Oskan nüüd paremini teadmisi praktikasse viia. Katsetan julgemini uusi retsepte. Õigema toitumisega enesetunne paranes, energiat tuli juurde.  Teistega koos arutada nende teemade üle on parem, kui ise kodus üksi katsetada. Füsioterapeut Anu Pormeister

*Külmpressõli hakkan julgemalt kasutama, saia sööma väga harva, samuti kartulit.  Hakkasin rohkem värsket sööma ja loodetavasti jätkan sellega.  Uus on idud ja seemned, mida hakkan ka kasutama. Ostan GI dieedi  raamatu, sealt ka retseptid -probleemile lahendus.  Kristina

*Aeg jäi enamasti liiga lühikeseks, sest põnev oli. Uus teadmine oli GI ja GK kohta. Kindlasti aitas seminar tekitada uusi harjumusi, alustada ja katsetada uute toiduainetega ja retseptidega. Oli innustav, tekkis endalgi hasart ja innukus proovida ja katsetada – tänu kaaslaste kogemuste jagamisele.  Marika

*Päris uut ei olnud midagi. Vajasin tõuget teadmiste rakendamiseks.  Olin varem idusid kasutanud, kuid nüüd teen seda regulaarselt. Jälgin rohkem etikette poodides. Sain teada “uutest” toodetest, näiteks goji.  Õppisin selgeks võileivakatete tegemise. Tekkis mõte, et võibolla teen kunagi ise leiba.  See oli varem välistatud. Kasulik oli mõtete vahetamine kursuslaste vahel.  Eve Elken

*Olen vägagi tänulik kogu kursuse eest ja arvestan oma igapäevatoitumises sellega. Superefekt on minu jaoks köögiviljade söömine. Täiesti regulaarselt aurutan lillkapsast-porgandit-kaalikat ja söön mõnuga,  et mitte öelda peoga. Joon Kadarbiku smuutisid. Ja efekt on selles, et seedimine töötab mõnuga. Kui pole saanud teha, siis “paisumine” tekib taas.  Nii,et köögiviljade menüüsse lisamise info eest olen tänulik. Kohvijoomises on hetkel paus.  Kala söömiseni pole veel jõudnud. Goji marju olen kotitäie ära söönud. Maitsestamata jogurt on kapis kindlamini kui varem hapukoor.  Lemmik on endiselt läätsed,  isegi isa vaimustus.  Tänud Sulle korraldamisel!

*Suur suur tänu sulle selle ettevõtmise eest. Ma arvasin siiani, et toitun tervislikult, aga tegelikult pole ju see ainuke asja point- toit peab ka tasakaalus olema. On nii palju kasulikku infot, mida grupis sain.  Magusaisu on olematu:) Sellepärast ma esialgu gruppi ka tulin.

*Mastermaind oli minu jaoks jälle üks väike sammuke edasi tervisliku toitumise suunas. Kasuks tulid ka osalejate kommentaarid ja retseptisoovitused. Arvan nii, et kui teatud toitumisharjumust on raske päevapealt ära jätta, siis lihtsam on hakata tarbitavaid koguseid vähendama järk-järgult.

*Ääretult oluline oli kogu selle loengute ajal see kuidas sa rõhutasid korduvalt, et tasapisi, üks samm korraga. Ja kuidas sa rahustasid maha kui ei õnnestunud nädala jooksul planeeritust kinni pidada – samuti ääretult oluline. Siis äärmiselt positiivne kuidas said loengud üles konspekteeritud kuna see polegi mitte nii lihtne. Aga jah need näited elust enesest on ääretult suurepärased. Ja siis diskussioonid-arutelud andsid ka palju. Need aitavad asju teise nurga alt vaadata ja pole tegemist pelgalt kuiva raamatutarkuse tuupimisega. Näiteks kui sain teadlikuks sellest, et milline erinevus on minu organismi jaoks kas tarbin piima, keefiri või petti, ei olnud mul raske asendada edaspidiselt oma piima valik petiga. Samuti muutsin oma ostuharjumust leiva ja sepiku osas – täiesti sama raha eest saan oma kehale pakkuda hoopis paremat kvaliteeti. Olen teadlikum tänu loengutele ning vaatan poes kaupa teise pilguga ning ka külla minnes ostan kaasa teadlikult selliseid tooteid, mida saan ka ise rahumeeli tarbida.

Kirjuta meile...

*