Tass kohvi päevas!

Kas oled vahel mõelnud, et peaks kohvi joomisest loobuma.  Mina küll olen mõelnud, et peaks, aga tegudeni jõudsin alles hiljuti.  Miks siis? Kas see on harjumus või koguni sõltuvus.  Kui sa arvad, et ei saa kohvist loobuda, siis oled temast juba tugevas sõltuvuses.

Miks võiks loobumise peale mõelda?   Kohvis sisalduvat kofeiini käsitleb meie keha kui toksiini. Kofeiin on meie kehas väga kaua ja kogu see aeg on maks hõivatud ega saa ellimineerida muid toksiine.  Kohvi joomisega kaotad ka vedelikku. Kui vedelikku on vähe, siis toksiinid taasimenduvad.

Kohvi on halb südamele. Ka ainult hommikune kohv muudab arterid tihedamaks. Kohv tõstab rohkem kui tee homotsüsteiini taset, mis on insuldi ja infarkti riskifaktoriks.  Kohvi joomisega tekib väsimus, stress, depressioon ja uni on häiritud.  Keha vabastab toksiine une ajal. Kui uni on häiritud ja vähene, siis vabaneb organismist ka vähem toksiine.

Kui otsustad kohvijoomisest loobuda,  siis nädala jooksul võivad olla ärajäämanähud: peavalu, nõrkus, meeleolu langus, viha ja ärrituvus.  Ole vapper ja pea ka see periood vastu.

Sobivad joogid, mida kohvi asemel juua on taimeteed, sidruni- või ingveritee, kibuvitsatee,  kindlasti vesi ja värsked mahlad (ilma suhkruta) .

Kirjuta meile...

*