Mida sööme ja kuidas kaalu kaotame?

1valge, maasikadNormaalne kaalukaotus on 0,5-1kg nädalas. Seega on õige aeg alustada, et suveks jõuda soovitud kaaluni!

Rasvumine sõltub meie ainevahetusest, mille käigus muudetakse toit energiaks või rasvavaruks.

Sageli on inimesed arvamusel, et neil on aeglane ainevahetus ja seda ei saa muuta. See ei ole tõsi!

Ainevahetus sõltub sellest, mida me sööme ja kui aktiivne oleme. Seega saame muuta ainevahetuse kiirust ja koos sellega kalorite põletmise kiirust. Kui muudame toitumist, siis hakkab organism ka rava põletama ja soovitud kilod on suveks kadunud.

Tähelepanu tuleb aga pöörata sellele, mida sööme – köögiviljad, puuviljad, kaunviljad, pähklid, seemned, täisteratooted, kala, vähem liha ja piimatooteid. Oluline on juua päevas kindlasti 1,5-2 liitrit puhast vett.

Toidu koguse piiramisel arvab keha, et on mindud näljarežiimile ning aeglustab ainevahetust. Ainult toidukoguse piiramine ei anna püsivat tulemust. Niipea, kui dieet on läbi ja sööme oma vajaduste järgi, tulevad kilod tagasi.

Kindlalt peksime vältima (või vähendama) järgmisi toiduaineid ja jooke – suhkrud (ka toitudes), kõrge GK-ga toiduained, toidud hüdrogeenitud, töödeldud või kahjustatud rasvadega, vorstid, praetud toit, talumatud toiduained, alkohol, kofeiiniga joogid, kofeiini sisaldavad gaseeritud joogid, kihisevad, magustatud, suhkruga magustatud joogid.

Kaalulangust mõjutab seegi, kuidas me ennast ise oma uues kehas näeme. Kui oskad luua endast kena pildi, liigud ja toitud soovituste järgi, siis on kaalulangus garanteeritud.

Kirjuta meile...

*