Kui palju võiksid süüa kohukest?

Eesti toidusoovitustes on kohuke toidugrupis “Suhkrud, magusad ja soolased näksid” mille kohta on samas öeldud, et selle toidugrupi tooted ei ole toitumise seisukohalt vajalikud. Seega sa ei pea kohukesi üldse sööma, see toode ei ole toitumise seisukohalt vajalik.

Aga kui sööd ühe kohukese, mille kaal on 40g, siis oled söönud kõik lubatud portsjonid(4p-2000kcal) sellest toidugrupist. Kohukese kaloraaži järgi oled aga selle toidugrupi soovituse ületanud kahekordselt.

Sellel päeval, kui oled söönud kohukese ei tohiks sa ühtegi toodet süüa, mis kuulub toidugruppi “Suhkrud, magusad ja soolased näksid”. (suhkur, mesi, moos, šokolaad, -kommid, müslibatoon, puuvilja-, marjakiselli, mahlajoogid, jäätee, pannkoogid, küpsetised, koogid, jäätis, sorbett, mahlajäätis, sefiir, halvaa, martsipan, soolased näksid, kartulikrõpsud jne.).

Kui sööd rohkem magusat, siis saad ka vajadusest rohkem kaloreid, aga vajalikke toitaineid ei saa.

Pildil on vegan kohuke, mis on natukene väiksema kaloraažiga kui loomne kohuke, kuid kogusega tuleb samuti olla tagasihoidlik.

Meil on rohkem vaja köögivilju, kaunvilju, puuvilju, marju, pähkleid, seemneid, avokaadot.

Kirjuta meile...

*