Energia toidust

Energiat saame nii toidust kui jookidest, seega kõigest, mida suhu pistame. On oluline teada millised on parimad toiduvalikud ja milline energiakogus on meie organismi jaoks vajalik. 

Kui sinu menüüs on hommikul puder marjadega või tükike kooki, kui palju saad sellisest hommikusöögist energiat ehk kui suur on sinu hommikusöögi kaloraaž?  Seda on oluline teada, et päevast energiat tasakaalus hoida.

Sa võid süüa kvaliteetset tervislikku toitu, kuid ka siin on oht liigsöömisel ja kehakaalu tõusul kui energiatarbimist ei jälgi. Ohuks on ka liiga vähene kaloraaž, sest see näitab, et oled söönud vähe vajalikke toiduaineid ja nii ei saa toidust kätte kõiki toitaineid. Toitainete defitsiit on kahjuks aga riskiteguriks haiguste tekkel.

Vaata seda videot, kus tegin kaerahelbepudru näitel ühe võrdluse toitumisprogrammis Nutridatas. See näitab selgelt kui suur võib olla erinevus energia saamisel  kui valida natukene erinevad lisandid või  erinev teravilja kogus.

Kirjuta meile...

*